هویج پلو مجلسی بدون گوشت
مواد لازم
برنج3 پیمانههویج متوسط3 عدد
زرشک1/4 پیمانه
پودر زعفران1/2 قاشق چایخوری
پیاز داغ3-4 قاشق غذاخوری
ادویه پلویی1 قاشق چایخوری
رب گوجه فرنگی1 قاشق غذاخوری
زردچوبه، نمک و فلفلبه میزان لازم
طرز تهیه
برنج را ۳-۲ ساعت در آب نمک خیس کنید.هویج را پوست گرفته و به صورت خلالهای باریک خرد کنید، سپس در یکی دو قاشق روغن تفت دهید.
پیاز داغ، نمک، فلفل و زردچوبه را به هویج اضافه کرده و کمی با هم تفت دهید.
رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و ۴-۳ دقیقه تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود.
زرشک را ۵ دقیقه در آب سرد خیس کنید، سپس صاف کرده، به مواد اضافه کنید و دو سه دقیقه با مواد تفت دهید.
ادویه پلویی و محلول زعفران را به مواد اضافه کنید و مخلوط کنید. سپس مواد را از روی حرارت بردارید.
برنج را آبکش کنید، کف قابلمه ۳-۲ قاشق روغن داغ کنید و سپس برنج آبکش شده و مواد را لایه لایه در قابلمه بریزید.
حرارت را کم کنید و روی درب قابلمه دمی قرار دهید. ۴۵-۴۰ دقیقه فرصت دهید تا برنج دم بکشد و هویج پلو آماده شود.
نکات مهم و اصولی در تهیه هویج پلو
هیچ وقت هویج را نتراشید، چون سطح آن سیاه میشود.هویج را طوری خلال کنید که هنگام سرخ کردن خرد و تکه تکه نشود.
در تهیه هویج پلو ساده بدون گوشت، به جای زرشک میتوانید از کشمش پلویی استفاده کنید.